+421 915 420 295 +421 915 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu

Maceráció (maceráció)

Macerovanie ružíEz azalapanyagok úgynevezetthidegkezelése annak érdekében, hogy vagy íz- és aromaanyagokat vonjanak ki belőlük, vagy elnyomják a nem kívánt szagokat. Gyümölcsöket, gyógynövényeket, szárított fakérget, leveleket, gyökereket vagy kemény gyümölcsöket lehet macerálásnak alávetni. Először folyadékban áztatják őket - megpuhulnak, felszabadítva a hatóanyagokat, de sok esetben ez nem elegendő. Ezután alkoholban kiáztatják őket, amely megszerzi a szükséges íz- és aromaanyagokat.

Amacerálás ideje 1-3 nap, gyógynövények esetében akár 2 hét is lehet. Fontos, hogy a higiéniai és szigorú biztonsági óvintézkedéseket a folyamat során végig be kell tartani. A kivonatokat állni hagyják, és a végső fázisban szűrik.