+421 915 420 295 +421 915 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu
Hírek » Számolja fel egyszer és mindenkorra a túlszaporodott hangyákat a kertben!

06.07.2020

Számolja fel egyszer és mindenkorra a túlszaporodott hangyákat a kertben!

Mravec na rastline

A hangyák sok bajt okozhatnak, különösen azért, mert "szállítják" a különböző kártevőket, például a levéltetveket. Ha a zöldségek levelein mászkálnak, vagy ha sokan vannak a gyepen, olvassa el az alábbi alapvető tippeket, hogyan szabadulhat meg tőlük.

Szerves tanácsok 1

Keverjen össze ecetet és vizet 1:1 arányban. Permetezze be vele a hangyabolyokat, mivel a hangyák utálják az ecet szagát. Ha túl sokan vannak, használjon hígítatlan ecetet.

Ökológiai tanács 2

Keverje össze a narancshéjat meleg vízzel, és öntse a hangyabolyba és köré.

Mravenisko v trávniku

3. ökológiai tanács

Keverje össze és szitálja át a lisztet őrölt fekete borssal és fahéjjal. Koncentrálja különösen az utakra, ahol a hangyák tömegesen kúsznak.

Ökológiai tanács 4

Mravce prenášajú vošky na rastliny

Egy másik tanács a tengeri állatok őrölt mészhéjából készült kréta (kalcium-karbonát). Halmozzuk fel a növények köré, vagy húzzunk egy vonalat az útvonalaikra.

Egyéb variációk

Kipróbálhatod a borkövet, a szegfűszegolajat, a hintőport vagy a kénport. Kísérleteznie kell, hogy kiderüljön, mi válik be a legjobban, mivel a hangyák nagyon rugalmasak. Ne feledje, hogy a hangyaboly elpusztításához meg kell ölnie a királynőt. Kipróbálhatod a bórsavport cukorral, mézzel vagy kukoricasziruppal keverve. Csepegtesse rendszeresen 1-2 héten keresztül ezekre a foltokra, és látni fogja az eredményt.

 

Túlszaporodott hangyák a kertben

Ragadós csíkok

Mravce lezú na kvety rastlín

Ha nem tudsz megszabadulni a hangyáktól egy fán, tekerj egy ragacsos csíkot a fa törzse köré. Néhány óra múlva látni fogod, hogy hány hangya járt ott. Stromset fa ragasztócsíkok, amelyeket a káros kúszó rovarok csapdázására használnak. Elsősorban nőstény pókhálós atkákat, hangyákat és rügyféregeket fognak el. Környezetbarát polipropilénből áll. Javasoljuk, hogy a csíkot fél méter - egy méterrel a talaj fölé helyezze. Amikor a csíkok hemzsegnek a rovaroktól, egyszerűen cserélje ki őket. Maga a felhelyezés néhány percet vesz igénybe. A ragasztó összetételének köszönhetően nem szárad ki, de vigyázat, nagyon ragad az ujjakra. Ezért viseljen kesztyűt.

Hangyabolyok

ABroshangyaházak számunkra hosszú távon kiváló módszernek bizonyultak a hangyák eltávolítására a kertből. A kert mellett a lakásban is használhatja.

Egy hangyagranulátum

Sok vásárló szereti a hatékony Bros hangyagranulátumot azonnali hatásával. Szórja rá azokra a területekre, ahol hangyák vannak jelen. Kiirtja az egész kolóniát és a királynőt.

 

Ügyfeleink által tesztelt kombinációk
ABros hangyagranulátum nagyon hatékony a sima törzsű fákon, de ha idősebb fái vannak, használja Vermifix permetragasztóvalkombinálva .
Egy másik tipp a ragasztócsíkokChemstop nem száradó rovarragasztóval valókombinálása.

 

Vegyi szerek hangyák ellen

Mravec a kráľovná na liste rastliny

Van egy felújított régi házunk, amelyben nem tudtunk mit kezdeni a hangyákkal. Próbáltam már mindent a szódabikarbónától kezdve a hangyakréta, a hangyakréta, a padló víz és ecet oldatával való lemosásig, de mindig pár nap múlva a hangyák visszaköltöztek a házba. Nem vagyok a kémiai szerek híve, azonban az egyetlen dolog, ami nekem bevált, az aDeltacaps 50 CS spray volt, amely nagyon gyors reakciót váltott ki, hosszan tartó hatással.

Azegyik legjobban fogyó termék az Effect, egy univerzális rovarölő szer, amely a csúszó-mászó rovarok mellett mindenféle atkát elpusztít. Előnye, hogy nem hagy foltot.

Használhatsz egy speciális hangyák elleni krétát is,a Ferdo Stopot.

ABiolite-otmindenki ismeri a kúszó rovarok irtására. A hangyákon kívül laposférgeket, csótányokat, skorpiókat, mókusokat és más csúszó-mászó rovarokat is elpusztít. Fújja be vele a rovarok járatait, rejtett helyeket, falhasadékokat és minden nyílást - ablakokat, ajtókat stb. A Biolite hangyák ellen 4 hétig védelmet nyújt.

Hacsalétket keres, aFormitox Extra hangyaméreg remek választás. Kristályos por és vizes oldat formájában is használható. Szórja a port egy párnára, és helyezze arra a helyre, ahol a rovarokat várja. Az oldatot viszont öntse sekély műanyag vagy üvegtálakba.

Sokan nem ismerik aLoxiran nevű hangyabüfét. Ez egy természetes rovarölő szerrel ellátott utánpótló tégely. A hangyák imádják, gyorsan elviszik a hangyabolyba, amit 1-2 hét alatt kicsíráznak.

Nagyon széles hangyairtótermékválasztékkal rendelkezünk azOlcsó permetszerek webáruházunkban . Csak próbálja ki azt, amelyik a legjobban megfelel Önnek :)

A cikk szerzője

Mgr. Lenka Krčmáriková

Mgr. Lenka Krčmáriková

Záhradkárstvo je mojím koníčkom už niekoľko rokov. Často mávam dilemu vo výbere vhodného postreku proti škodcom v našej záhrade. S eshopom lacnepostreky.sk som začala spolupracovať v septembri 2019 ako obsahový manager. S mojím tímom hľadáme komplexné odpovede na vaše otázky. Nenašli ste, čo ste hľadali? Ozvite sa mi na poradna@lacnepostreky.sk a možno práve váš problém bude témou ďalšieho blogu.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is  

Ajánlott készítmények