+421 915 420 295 +421 915 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu
Hírek » Így szabadulj meg egyszer és mindenkorra a bosszantó szemektől!

06.08.2020

Így szabadulj meg egyszer és mindenkorra a bosszantó szemektől!

A darazsak a legidegesítőbb nyári rovarok. A darazsakkal kapcsolatos negatív felhang ellenére a leghasznosabb rovarok közé tartoznak. Tanácsot adunk a legjobb gyakorlatokról, amelyekkel száműzheti vagy kiirthatja ezeket a lényeket a kertjéből. A darazsak bizonyos szagokat nem tolerálnak, csak válasszon a következő régi asszonyok tanácsai vagy vegyszeres szerek közül.

Nagymama tanácsa

Égett kávé

Görögországban és más nyaralásokon mindenhol találkozhatsz darazsakkal, ahol cukros étel vagy ital mellé ülsz le. Szinte minden étterem tudja , mi taszítja el a darazsakat. Készítenek neked egy kis tálkát alufóliából, amelybe használt vagy friss kávézaccot öntenek. Ezután meggyújtják. Saját szememmel láttam, hogy a finom füst még a poszméheket is elűzte.

 

Citromhéj szegfűszeggel

Csak tegyünk egy tál reszelt citromhéjat zúzott szegfűszeggel az asztalra. Alternatívaként megpróbálhatod citromos illatgyertyával is, de ezt nem mindenki szereti. Vagy cseréld le az édes vizet limonádéra, nem fogsz megőrülni érte.

 

Ecetsav

Ha elviseled az ecet szagát, az ablakpárkányokat és az ajtópárkányokat bevonhatod ecetsavval.

 

Fűszeres fa a szélben

Egy fadarabot vízzel és csípős borssal vagy fokhagymával is megpróbálhatsz bedörzsölni.

 

Darázscsapda

Egyszerű darázscsapda egy üveg cukros ital. A darazsak berepülnek az üvegbe, de nem jutnak ki. Vagy elfáradnak, vagy megfulladnak. Használhat egy sörösdobozt is, amelyben a maradék ital van - ez a darazsakat vonzza, de a méheket nem. Megbízható darázs- és légycsapda a Bros. Ne felejtsd el a cserepatront, ha megveszed.

Teremtsen konkurenciát nekik

Egy másik alternatíva, ha kihasználjuk a darazsak területi ösztönét. Csak másold le a valódi darázsfészkek vagy darázsfészkek kinézetét. Amint felfedezik, hogy a terület már foglalt, "egy házzal lejjebb" költöznek. Megbízható darázsriasztó aWaspinator. Ezek a környezetbarát mesterséges darázsfészkek egy ellenséges fészekre hasonlítanak. A termék nagy sikert aratott Kanadában, Németországban és Svájcban.

 

Darazsak elleni kémiai permetszerek

Adarazsak és lódarazsak kiirtásának megbízható módja a kémiai darázsirtó spray. Választhat speciális darázsirtó spray-k vagy arepülő rovarok elleni általánosabb célú rovarirtó szerekközül . A darázspor is a nagyon népszerűek közé tartozik, amelyet biztonságosabb alkalmazni, mivel nagyobb távolságból is kijuttathatja.

Hamegbízható, széles spektrumú permetező rovarölő szert keres, akkor azAlmus Championtajánljuk . A darazsak mellett a kullancsok, legyek, szúnyogok, laposférgek, pókok, lepkék, molyok, hangyák, poloskák és csótányok csíráitól és kifejlett egyedeitől is megszabadítja Önt. Az ügyfelek még a rózsákon lévő levéltetvekre is használják, mert másképp nem tudnak megszabadulni tőlük.

 

Darázsfészkek felszámolása

A darazsak nem repülnek ki a fészkükből, ha 15°C alatt van a hőmérséklet, mivel hőérzékeny rovarok. Ezért a fészket kora reggel vagy éjszaka semmisítse meg. Télen a fészek szinte üres, csak az anya és néhány dolgozó darázs marad életben. Amikor melegedni kezd, az anya lerakja a tojásait. Ne feledje, hogy viseljen vastag ruházatot, munkakesztyűt és fejfedőt, hogy csökkentse a csípések kockázatát. Használjon darázsirtó spray-t, és néhány perc múlva kiirtja a darazsakat. Ne felejtse el eltávolítani a darázsfészket, ideális esetben elégetéssel. Alternatív megoldásként vágja le a fáról, zacskózza be és égesse el.

 

Tanácsunk
Ha félsz tőlük, segíthetsz magadon a Biolite darázsriasztóval, amely hipotermiássá teszi őket. A csökkent mozgásképesség miatt úgy tudod majd megtámadni őket, hogy ők nem támadnak rád. Ügyfeleink évek óta használják, és nem tudnak betelni vele.

 

Pusztítsa el őket kerti porszívóval

A profi cégek gyakran pusztítják el a darazsakat kerti porszívókkal, amelyekben egy propeller van - ez szétzúzza a darazsakat.

 

Védelem a darazsak ellen is

 

A repülő rovarok között a bombázó és sok ember csapása éppen a darázs. Hatalmas mérete ellenére mérge kevésbé fáj, mint a méheké vagy a darazsaké. Ha azonban te is annyira félsz tőle, mint én :) használd raj ta adarazsak és lódarazsak elleni hatást. Hatalmas előnye, hogy nem kell közel lenni hozzá - az aeroszol akár 6 méteres távolságra is eljut.

ABros spray darazsak és darazsak ellenrövidebb a távolság , de azonnali hatást fejt ki. A darazsaknak esélyük sincs felszállni a termékkel való érintkezés után. Vásárláskor figyelembe kell venni, hogy a 300 ml nagyon gyorsan elfogy.

 

Tippünk
Ha a tél után üres darázsfészket talál és diadalmasan kidobja, nem segít semmit. A darazsak minden szezonban új otthont keresnek, és nem térnek vissza a régi fészekbe. Amint a királynő tavasszal elrepül, új fészket keres.

 

A cikk szerzője

Mgr. Lenka Krčmáriková

Mgr. Lenka Krčmáriková

Záhradkárstvo je mojím koníčkom už niekoľko rokov. Často mávam dilemu vo výbere vhodného postreku proti škodcom v našej záhrade. S eshopom lacnepostreky.sk som začala spolupracovať v septembri 2019 ako obsahový manager. S mojím tímom hľadáme komplexné odpovede na vaše otázky. Nenašli ste, čo ste hľadali? Ozvite sa mi na poradna@lacnepostreky.sk a možno práve váš problém bude témou ďalšieho blogu.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is  

Ajánlott készítmények