+421 915 420 295 +421 915 420 295 | H - P 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Olcsó spray-k - webáruház
0
Kosár
Košík
0 Ft

Menu
Hírek » A leggyakrabban használt tavaszi műtrágyák és kártevők elleni permetszerek

27.04.2022

A leggyakrabban használt tavaszi műtrágyák és kártevők elleni permetszerek

A tavaszi talaj szívesen látja a gyorsan ható, elegendő nitrogéntartalmú műtrágyákat. Ősszel a lassú hatású szerves trágyák a leghasznosabbak. De tudja, hogy melyiket válassza? Kiválasztottunk néhány, az ügyfelek által tesztelt és kedvelt tavaszi műtrágyát és kártevőirtó permetszert.

Jarný postrek ovocných stromov

a tavaszi műtrágyák célja

A tavaszi műtrágyázással biztosítjuk a növények tápanyagellátását. Az eredmény életerővel, rugalmassággal és ízletes gyümölcsökkel teli növények. Az elegendő tápanyag a betegségekkel és kártevőkkel szemben is ellenállóbbá teszi a növényeket.

A legnépszerűbb szemcsés műtrágyák

Cererit

 Cererit - hnojivo na jar

ACererit Hoštice kloridmentes granulált műtrágya, amely kiegyensúlyozott arányban tartalmaz NPK nyomelemeket - nitrogént, foszfort és káliumot. Gyümölcsök, zöldségek, komló és dísznövények táplálására szolgál. Ez a műtrágya tavaszi starter műtrágyaként használható, különösen a növények ültetésekor.

Kiváló választás a vegetációs időszakban, mivel minden olyan elemet tartalmaz, amelyre a növényeknek szükségük van. Hagyományos választás, amelyet sok kertész kedvel.

A Cererit Hostice-t száraz időben javasoljuk kijuttatni, hogy a víz ne mossa el feleslegesen a hatóanyagokat.

Plantacote 8M

A Plantacote 8M egy speciális, szabályozott tápanyag-leadású műtrágya. Két komponenst tartalmaz - egy starter komponenst, amely a talajba való beágyazás után azonnal felszabadítja a tápanyagokat, és egy tároló komponenst, amely 2-3 hét múlva kezdi felszabadítani a tápanyagokat.Plantacote 8M - jarné hnojivo

A Plantacote a kezelt növényeket egyenletes N-, P-, K-, Mg- és nyomelem-ellátással látja el. Ezért nincs szükség további trágyázásra (a kalcium kivételével). A Plantacote 8Mhatóideje legfeljebb 8 hónap.

Kiválasztott biológiai műtrágyák és készítmények

Symbivit

Haegy növény egész életét meg akarja védeni, aSymbivitbentalálható mikorrhiza gombák a növények gyökerén táplálkoznak, tápanyagokat vonnak el a talajból és támogatják a növényeket.

symbivit

A granulált termék könnyű használhatóságávalgyőzni fog, és a növények növekedésének és egészségének, virág- és gyümölcstermésének javításáért, valamint a terméshozam növeléséért dolgozik. Lejtős talajon termesztett növényekhez is alkalmas.

Használható a legtöbb szobanövényen, díszfüvön, tűlevelű növényen és a közönséges zöldségeken és gyümölcsökön (paradicsom, uborka, póréhagyma, fokhagyma, eper, málna és ribizli).

Nem minden növényhez alkalmas azonban. Haáfonyát, kendereket vagy azáleákat akar trágyázni, akkor nyúljon a rodovithoz.

Ferramol csigák ellen

A csigák sok kertész számára jelenthetnek kellemetlenséget. Tudja ,hogyan szabadulhat meg tőlük?

A vadonban gyakran előforduló vasfoszfát segíthet. aFerramolis tartalmazza a hatóanyag ot,amely biztonságos a csigák és a csigák számára. A csigák megeszik a granulátumot, és földalatti búvóhelyekre húzódnak vissza, ahol elpusztulnak - nem kell aggódnia a döglött csigák felszedése miatt.

A Ferramol nem veszélyes más háziállatokra - kutyákra vagy macskákra - vagy a kertben lévő más állatokra.

NovaFerm Viva

novaferm viva

A fonálférgek, a drótférgek vagy a kocasünök gyakori kártevők, amelyekkel a kertészek küzdenek. ANovaFerm Viva azonban olyanmegoldást kínál , amely elősegíti a növények egészségét és növeli a növények terméshozamát.

Afokhagyma őszi ültetéséhezis ajánlott .

A termékben található baktériumok pozitív hatással vannak a talajra és a növények gyökérzónájában zajló környezeti folyamatokra. ANovaFerm Viva egészségesebb termést eredményez.

Szikla hatás

ARock Effect egy egyedülálló, természetes anyagokon alapuló koncentrátum, amely növeli a növények ellenálló képességét és védekezőképességét a kártevőkkel szemben.

Megszabadul a levéltetvektől, atkáktól, molyoktól és a lisztharmattól, amely az egreseket és ribizliket érinti.

Használható a dísznövények, fűszernövények, paradicsom vagy sütőtök kártevői ellen is. a kártevők telelő szakaszai ellen is hatásos.

ARock Effect Concentrate előnye , hogy lehetetlen rezisztenciát kialakítani.

Stromset - ragasztócsíkok

Ha káros rovarok - szárnyatlan nőstény pókhálós atkák, rügyféreg vagy hangyák - szoktak fáira mászni , aStromset ragasztócsíkok megbízhatóan védik fáit.

A nyári hónapokban védelmet nyújtanak a fákon levéltetveket terjesztő hangyák ellen.

A speciális, ökológiailag ártalmatlan polipropilénből készült réteg nemcsak a nyári hőségben, hanem a fagyok idején is védi a fákat.

Gombaölő szerek

A gombaölő szerek a penészgombák ellen hatásos permetszerek. Elpusztítják a növények gombabetegségeit és megmentik a termést.

Syllit 65 WP

Cseresznyéje, őszibarackja és meggye szenved a levélfodrosodástól vagy a levéllyukadástól? A sárgabaracknak barna a levele, a rózsának pedig fekete foltok vannak a levelén?

ASyllit 65 WPgombaölő permetszert a gyümölcsfák és rózsák gombabetegségek elleni védelmére fejlesztették ki.

Bár megbízható és hatékony, alkalmazásakor óvatosan járjon el. Ne alkalmazza folyó - állóvíz közelében, és ne keverje erősen lúgos termékekkel.

jarné hnojivá a postreky

Champion 50 WG

Apiacon kapható más termékek, mint például aChampion 50 WG,szintén használhatóak tavaszi permetezéshez . Ez egy általános célú gomba- és baktériumölő szer, amely a paradicsom, uborka, sárgabarack, szőlő és más növények gombás és bakteriális betegségeinek széles köre ellen használható.

Nemcsak szabadföldi körülmények között, hanem üvegházakban és üvegházakban is alkalmazható.

Népszerű gyeptrágya

Expert Start Plus - gyeptrágya

AzExpert Start Plus-t úgy tervezték, hogy a tél után beindítsa, regenerálja, növelje és sűrítse a gyepet. Magas nitrogéntartalmú (26%), amelynek egyharmada nitrát formában van, amely azonnal átjut a növényekhez. A fennmaradó kétharmad lassabban szabadul fel, így hosszabb távú táplálást biztosít.

Ezenkívül 13% ként tartalmaz a jobb nitrogénhasznosítás és a gyomnövények megerősítéseérdekében , ami szilárd és díszes füvet eredményez.

Alt. Tavaszi gyeptrágya

Élvezze a gazdag és egészséges termést

Válassza meg bölcsen a műtrágyákat és a permetszereket, ha gyanítja, hogy betegségek és kártevők vannak a környéken, vagy ha az előző szezonban elpusztították a termését. Legyen biztonságos a növényvédő szerekkel való munka során.

A cikk szerzője

Mgr. Lenka Krčmáriková

Mgr. Lenka Krčmáriková

Záhradkárstvo je mojím koníčkom už niekoľko rokov. Často mávam dilemu vo výbere vhodného postreku proti škodcom v našej záhrade. S eshopom lacnepostreky.sk som začala spolupracovať v septembri 2019 ako obsahový manager. S mojím tímom hľadáme komplexné odpovede na vaše otázky. Nenašli ste, čo ste hľadali? Ozvite sa mi na poradna@lacnepostreky.sk a možno práve váš problém bude témou ďalšieho blogu.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is  

Ajánlott készítmények